CONTACT

Str. C. Daicoviciu 2, Cluj-Napoca
amn@mnit.ro

e-ISSN: 2734-4487
p-ISSN: 1454-1513
 
 
LICENȚĂ
CC Creative Commons
 
INDEXATĂ
 
CNCS B
 
Erih
 
Contact
SCOPUS Q3 (CLASSICS, HISTORY)
SCOPUS Q4 (ARCHAEOLOGY) 
 
Scimago
 
SJR ActaMN
 
CROSSREF
 
PUBLICATĂ DE 
MNIT
 
EDITARE TEHNICĂ ȘI TIPĂRIRE

MEGA

 
FINANȚARE

MINISTERUL CULTURII

 

Acta Musei Napocensis. I. Preistorie - Istorie Veche - Arheologie este una dintre cele două serii ale revistei științifice a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, având apariție anuală. Revista încurajează publicarea de lucrări originale sub formă de studii ample, articole, note, discuții, rapoarte și recenzii, fără a impune în prealabil un format strict pe secțiuni.

Revista Acta Musei Napocensis. I. Preistorie - Istorie Veche - Arheologie își propune să reunească studii inovative, interdisciplinare, de înaltă calitate și promotoare a unor perspective noi de cercetare din domeniul antichității.

Prin aria tematică largă, anuarul vizează publicarea cercetărilor de ultimă oră din domeniile istoriei antichității, arheologiei, epigrafiei, studiilor clasice, arheometriei, cu accent pe colecțiile muzeului și ținând cont de temele de cercetare derulate de către instituție.

Revista apare în limbi de circulație internațională, dorind să ofere cercetătorilor locali expunere internațională și cercetătorilor străini posibilitatea de a include cercetarea istorică locală în sfera lor de interes.